Vermijd verrassingen. Neem een onderhoudscontract.

Geplaatst op 5 juni 2019 - categorieën: Onderhoud, Verwarmingsketel
Vermijd verrassingen. Neem een onderhoudscontract.

Een onderhoudscontract bespaart u heel wat kopzorgen. Door regelmatige controles kunnen we onderdelen die moeten vervangen worden sneller ontdekken. Zo kunt u grote herstellingen en onnodige kosten meestal vermijden. Los van de wettelijke voorschriften is het nazicht van uw verwarmingsinstallatie een must! Een regelmatig onderhouden ketel is goed voor de portemonnee en geeft u de zekerheid dat uw verwarming het doet, wanneer ze het moet doen.

Een regelmatig onderhoud verhoogt uw rendement

Het leven is al duur genoeg, toch? Voorkom financiële verrassingen door een onderhoudscontract te nemen voor uw verwarmingsketel. Uw installatie goed onderhouden heeft een langere levensduur tot gevolg. De aankoop van een nieuwe ketel stelt u op die manier uit, waardoor u uw kosten drukt op korte termijn. Bovendien worden alle onderdelen tijdens zo’n onderhoud correct afgesteld, waardoor uw toestel optimaal werkt. Het resultaat? U bespaart aanzienlijk op uw energiefactuur.

Veiligheid boven alles!

Als u het niet doet voor het geld, doe het dan zeker voor de veiligheid! Uw verwarmingsinstallatie zit hoogstwaarschijnlijk ergens in een hoekje weggewerkt, maar we mogen niet vergeten dat we eigenlijk niet zonder kunnen. Een warme douche nemen na een deugddoende wandeling, de afwas doen na een gezellige barbecue of de radiatoren op volle toeren laten draaien op een ijskoude winterdag. We staan er amper bij stil, maar een defect of storing kan ingrijpende gevolgen hebben. Vermijd deze onvoorziene omstandigheden en houd uw installatie up-to-date. Uw ketel bezorgt u mooie en warme momenten, draag er dan ook zorg voor.

Een veilig nest met een onderhouden installatie

Een regelmatig onderhoud biedt trouwens extra garanties voor de veiligheid van u en uw gezin. Het risico op schadelijke gassen, zoals het welgekende koolstofmonoxide, wordt immers ingeperkt. En ook het milieu pikt zijn graantje mee. Een goed onderhouden ketel beperkt namelijk de schadelijke uitstoot van broeikasgassen en fijn stof.

Hoe gaat zo’n onderhoud in zijn werk?

Een goede onderhoudsbeurt van uw ketel neemt al snel een volledig uur in beslag. Een technicus controleert immers allerlei zaken. Uw schoorsteen of rookgasafvoer, het toestel zelf, maar ook de verbranding en de verluchting worden grondig onder de loep genomen. Als uw ketel geen gebreken of defecten vertoont, reinigt de technicus de ketel en zet hij alles op punt. Elke ketel vergt trouwens een specifieke aanpak, zodat deze naar behoren kan werken. Een goede technicus onder de arm nemen die ervaring heeft met de verschillende types, is dan ook geen overbodige luxe. Bij SENEC kan je daarvoor alvast terecht.

Een onderhoudscontract

Hoe belangrijk het ook is, veel mensen verliezen het onderhoud wel eens uit het oog of schuiven het op de lange baan. Een klassieke fout, maar wat als uw onderhoudsfirma zelf contact met u opneemt als uw volgende onderhoud dichterbij komt? Dat kan! Vaak kunt u een onderhoudsovereenkomst afsluiten, waardoor u zelf niet aan uw onderhoud hoeft te denken. Bovendien zijn dergelijke contracten meestal goedkoper dan wanneer u een vakman voor losse afspraken laat komen. Ook bij SENEC kunt u eenvoudig zo’n overeenkomst afsluiten. Zeg vaarwel tegen kopzorgen en hallo tegen een tijdig onderhoud en een optimaal werkende ketel!

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Vind uw dichtstbijzijnde senec kantoor

zoeken

© SENEC, 2023

Alle rechten voorbehouden - Cookiebeleid - Privacybeleid

Website by Dexville