De verwarmingsketel op hout / pellets

Verwarmen met hout zonder aan comfort in te boeten? Met een centraal verwarmingssysteem met pellets is dat perfect mogelijk. Wilt u slechts enkele individuele ruimtes verwarmen? Dan kunt u ook kiezen voor een pelletkachel. Dit is een alternatief voor traditionele gas– of stookolieketels, aangezien hij kan werken met steenkool, hout of pellets. Pellets zijn kleine gecomprimeerde houtkorrels die een hoog warmterendement bieden.

meer info vraag uw offerte

Verwarmingsketel op pellets

Een verwarmingsketel op pellets is een perfect alternatief voor ketels op gas of stookolie. Dit type ketel kan 100% automatisch functioneren, waarbij u het systeem bedient via een paneel met elektronische controle. U kunt met andere woorden het systeem volledig autonoom instellen en regelen, net als bij een courante cv.

Het verwarmingselement van de pelletketel staat in verbinding met een voorraadcompartiment. Hierin zitten de pellets, die volautomatisch worden vrijgegeven aan het verwarmingselement afhankelijk van de gevraagde temperatuur.

Hoeveel kosten pellets?

Pellets kunnen in verschillende hoeveelheden geleverd worden. Voor pelletkachels kunt u zakken pellets bestellen. Voor centrale verwarmingssystemen op pellets kunt u het voorraadcompartiment van uw ketel rechtstreeks laten vullen.

De prijs van pellets is de voorbije jaren behoorlijk stabiel gebleven. Pellets zijn een betaalbare manier van verwarmen – en het lijkt erop dat dat nog wel even zo zal blijven.

Meer informatie over pelletketels

Wilt u meer informatie raadplegen over pellets, pelletkachels of pelletketels? Contacteer ons dan vrijblijvend.

vraag uw offerte

Wat zijn pellets?

Pellets zijn kleine, samengeperste houtkorrels met een hoge densiteit. Ze branden bijzonder traag op en geven hun warmte gespreid af. Dat zorgt voor een hoog warmterendement. Resultaat: pellets zijn niet alleen duurzaam, ze geven ook veel waarde voor hun geld.

Het is mogelijk om de pelletketel volledig gestuurd te laten werken, net als een traditionele gas- of stookolieketel. Het verwarmingselement wordt automatisch bevoorraad met pellets afhankelijk van de gevraagde warmte. De pelletkit die deze werkingswijze mogelijk maakt, bestaat uit een tweetrapsbrander, een toevoer van pellets met een schroef zonder eind en een motorreductorgroep, een pelletreservoir en een bedieningspaneel met elektronische controle voor de automatische regeling van de brander.

Vind uw dichtstbijzijnde senec kantoor

zoeken

© SENEC, 2023

Alle rechten voorbehouden - Cookiebeleid - Privacybeleid

Website by Dexville