De verwarmingsketel op (propaan)gas

Gaat u verwarming plaatsen of uw huidige verwarmingssysteem upgraden? Dan is gas de natuurlijke reflex. Dit verbrandingssysteem is nog steeds hét voorkeurssysteem van de Belgen.
En met recht en reden. Een verwarming op gas is betaalbaar, energiezuinig
en vriendelijk voor het budget.

meer info vraag uw offerte

Verwarmingsketel op gas: soorten gas

Gas komt uw woning binnen via het gasnetwerk. U hoeft enkel de gaskraan open te draaien om uw gasketel optimaal te laten functioneren. Het gas dat bij dit proces gebruikt wordt, is aardgas. Wanneer u een gastank aan uw woning hebt staan die u zelf moet laten bijvullen, verwarmt u wellicht met propaangas.

Daarom kiest u voor aardgas

Aardgas heeft tal van voordelen:

  • Het is milieuvriendelijk: aardgas is een schone energiebron die bovendien energiezuinig verbrand kan worden met de nieuwste generatie condensatieketels.
  • Het is veilig: het aardgassysteem in België behoort tot het veiligste van de wereld. Een verwarmingsketel op gas wordt bovendien onderworpen aan de strengste veiligheidsvoorschriften bij productie én plaatsing.
  • Het is voordelig én comfortabel: gas opendraaien en verwarmen maar! Bovendien betaalt u minimale rekeningen dankzij de energiezuinige ketels. U kunt tot wel 40% besparen op uw energieverbruik!

Wilt u meer informatie inwinnen over verwarmen met aardgas of propaangas? Contacteer uw SENEC-verwarmingsspecialist.

vraag uw offerte

Verwarming op gas: zo werkt het

Verwarmen op gas doet u met een verbrandingsketel. De nieuwe generatie gasketels is compact en ontzettend energiezuinig. Het gas wordt in de ketel verbrand, waarna de warmte gerecupereerd wordt door watercircuits in de wanden van de ketel. Die verspreiden het doorheen de woning met een circulatiepomp. Die stuwt het naar de radiatoren of de vloerverwarming
in uw woning.

Vind uw dichtstbijzijnde senec kantoor

zoeken

© SENEC, 2023

Alle rechten voorbehouden - Cookiebeleid - Privacybeleid

Website by Dexville