De verwarmingsketel op stookolie

Denkt u bij verwarming op stookolie aan energieverslindende systemen die volledig uit de tijd zijn? Dat is jammer, want verwarmingsketels op stookolie én de bijhorende systemen zijn in de loop der tijd stevig veranderd. Vandaag kunnen ze zich meten met concurrerende verwarmingsbronnen op het gebied van energiezuinigheid, milieuvriendelijkheid én rendement.

meer info vraag uw offerte

Waarom verwarmen met stookolie?

Veel individuele of collectieve woningen worden nog met stookolie verwarmd. Vroeger waren stookolieketels erg energieverslindend, maar vandaag hebben ze op het vlak van rendement, milieuvriendelijkheid en hygiëne grote vooruitgang geboekt.

Energiezuinigheid

De nieuwste generatie branders is ontzettend milieuvriendelijk en verrassend energiezuinig. Wist u trouwens dat u uw bestaande installatie kunt laten optimaliseren? U hoeft dus niet altijd over te gaan tot een volledige vervanging.

Controle

U beslist zelf wanneer en hoeveel mazout u laat leveren. En houdt zo een nauw overzicht op uw verbruik. U houdt dus een strakke controle op de kosten, voorraad en betalingen. Volg zelf de dagprijs van stookolie en sla zo budgetvriendelijk uw nieuwe voorraad in op het optimale moment.

Duurzaamheid

Stookolie bevat weinig zwavel en garandeert een schonere verbranding. Mazout kan ook gecombineerd worden met systemen voor hernieuwbare energie. Er bestaan dan ook tal van voorbeelden van mazout in combinatie met zonne-energie of warmtepompen.

Hebt u hier zelf interesse in? Vraag ernaar bij uw verwarmingsspecialist.

vraag uw offerte

Verwarming op stookolie: hoe werkt het?

U kent vast de bovengrondse of ondergrondse mazouttank waarin de stookolie wordt geleverd en opgeslagen. Vanuit die tank wordt de stookolie naar de brander getransporteerd. Hierin wordt een mengsel van stookolie en lucht verbrand, dat de watercircuits verwarmt. Een interne circulatiepomp stuwt het water rond via een netwerk van buizen. Dat water wordt naar de radiatoren gevoerd. Maar ook vloerverwarming is perfect mogelijk met verwarming op stookolie. Uw professional van SENEC vertelt u er graag alles over.

Informatie op de site Informazout

Vind uw dichtstbijzijnde senec kantoor

zoeken

© SENEC, 2022

Alle rechten voorbehouden - Cookiebeleid - Privacybeleid

Website by Dexville