De warmtepomp

Wat is een warmtepomp?

Warmtepompen zijn – naast zonnepanelen voor elektriciteit – wellicht de meest gekende vorm van verwarmingssystemen op hernieuwbare energie.
Een warmtepomp kunt u gebruiken voor het verwarmen van uw interieur, het verwarmen van uw sanitaire water en het koelen van uw gebouw.

meer info vraag uw offerte

Waarom een warmtepomp?

Wel, een warmtepomp heeft verschillende voordelen. Enerzijds is er natuurlijk de milieuwinst. U gebruikt géén fossiele brandstoffen meer en u verwarmt zeer milieubewust. Daarnaast kunt u warmtepompen ook gebruiken om uw woning af te koelen op arme dagen. Deze systemen volstaan ook ruimschoots om uw gebouw te verwarmen, zodat u volledig kunt vertrouwen op één energiezuinig systeem.

Welke types zijn er?

Er zijn diverse types warmtepompen, afhankelijk van de bron die ze gebruiken voor het verwarmingsproces. Zo onderscheidt men:

  • grond-waterwarmtepompen
  • water-waterwarmtepompen
  • lucht-waterwarmtepompen
  • lucht-luchtwarmtepompen

Wilt u weten welke type maximaal aan uw verwachtingen voldoet? Doe een beroep op onze expertise en vraag een vrijblijvende offerte.

vraag uw offerte

In het kort: hoe werkt een warmtepomp

Het werkingsproces van een warmtepomp is vrij eenvoudig. De pomp neemt energie uit de buitenlucht of de ondergrond en pompt die in het buitengedeelte op tot ze bruikbaar is om te verwarmen. Vervolgens word de warmte via het systeem afgegeven aan de ruimte die verwarmd moet worden.

Zoals u merkt, komt er nergens een vorm van fossiele brandstof aan te pas. Dat maakt van een warmtepomp een warmtebron die gebruik maakt van 100% hernieuwbare energie.

Vind uw dichtstbijzijnde senec kantoor

zoeken

© SENEC, 2023

Alle rechten voorbehouden - Cookiebeleid - Privacybeleid

Website by Dexville