Waterontharders

Ontharders

Kalkaanslag in uw huishoudapparaten? Of op uw sanitair? Denk eens aan waterontharders. Zo’n waterontharder haalt calcium- en magnesiumionen uit het water. SENEC heeft jaren ervaring met de plaatsing en het onderhoud van waterontharders.

meer info vraag uw offerte

Wanneer stroomt er bij u thuis ‘hard water’ uit de kraan? U vindt het terug op de jaarlijkse factuur van uw verdeler van leidingwater (totale hardheid TH). Hebt u ‘hard water’ thuis? Neem dan zeker contact op. Wij komen graag langs om uw water te testen en om u tips en advies te geven.

Welke waterontharder kiezen?

Een waterverzachter op basis van ionenuitwisseling is meestal de beste keuze. Het onderhoud ervan is goedkoop en ze zijn efficiënt. Bovendien zijn deze waterontharders in staat om grote hoeveelheden hard water om te zetten in zacht water.

Het onderhoud van uw waterontharder

Het belang van een goed en regelmatig onderhoud mag niet onderschat worden. Kapotte onderdelen moeten tijdig vervangen worden om verdere schade aan het toestel te voorkomen. Met een goede werking van de ontkalker wordt vermeden dat de levensduur van huishoudapparaten die van de waterverzachter afhangen, ingekort wordt.
Sommige zaken kunt u zelf doen, bijvoorbeeld het bijvullen van het zout. Voor het technische aspect doet u beter een beroep op een vakman. Zo kan u rekenen op een optimale werking van het apparaat.

Hoe hard is uw water?

Over het algemeen is de waterhardheid in Vlaanderen vrij hoog. Bijna 80% van het water in Vlaanderen heeft een middelharde hardheid of hoger. Hoe meer we naar het Oosten van Vlaanderen gaan, richting Limburg, hoe minder hard het water wordt. Vooral Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant hebben te maken met hard water. Voor een concrete inschatting van de hardheid van het water in uw gemeente kunt u terecht op de website van Aquaflanders.
Wilt u het advies van een vakman? Neem dan hier contact met ons op.

vraag uw offerte

Weg met kalk

Kalk in leidingen ontstaat door hard water. Dat heeft een nefaste invloed op de levensduur van huishoudelijke apparaten. Het zorgt ook voor een minder efficiënt verwarmingsproces waardoor de energiekost hoger wordt.
Natuurlijk kan u regelmatig uw apparaten zelf ontkalken, maar het kan ook makkelijker: met een waterontharder.

Wanneer is zo’n waterontharder precies aangeraden?
De hardheid van het water wordt in België meestal uitgedrukt in Franse graden (°F). Hoe hoger de waarde, hoe harder het water. Zeer zacht water is 7 °F of minder, zacht water zit tussen 7 en 15 °F, en gemiddeld water tussen 15 en 30 °F. Vanaf 30 °F spreekt men van hard water, vanaf meer dan 45 °F van zeer hard water. 

Vanaf 25 °F is het aangeraden om een waterverzachter te plaatsen. Bij lagere waarden is dat niet echt nodig, maar ook dan kunt u heel wat kalkaanslag vermijden.

Vind uw dichtstbijzijnde senec kantoor

zoeken

© SENEC, 2023

Alle rechten voorbehouden - Cookiebeleid - Privacybeleid

Website by Dexville