Welk type van verwarmingsketel heeft u?

Geplaatst op 22 mei 2019 - categorieën: Verwarmingsketel
Welk type van verwarmingsketel heeft u?

U heeft er misschien nog nooit bij stil gestaan welke type verwarmingsketel u heeft. Ketels passen probleemloos in een keuken, badkamer of wasplaats. Maar dé plek voor een ketel is meestal de garage.

Wandketels kunnen dankzij hun gewicht en afmetingen overal geïnstalleerd worden zonder vloerruimte te verliezen. Omdat de bediening en onderdelen ervan vlot te bereiken zijn, kunnen ze in kleine ruimtes worden opgehangen. Ze bestaan in verschillende uitvoeringen. Combimodellen zorgen voor de verwarming en ook voor warm water. Bij solo-modellen zorgt de wandketel voor de verwarming. Die wordt dan gecombineerd met een warmwaterboiler naast de ketel. Er zijn ook wandketels met een ingebouwde boiler. De keuze voor het ene of het andere type hangt af van het gewenste comfort.

Ook een zonneboiler is een optie. Die bespaart tot 60 % per jaar op uw energieverbruik.
Condensatieketels halen dan weer hun extra hoog rendement uit de terugwinning van warmte uit de waterdamp van de verbrandingsgassen. Door het hoge rendement en de lage uitstoot van stikstofoxide en koolmonoxide scoren deze ketels ook ecologisch goed. In plaats van de damp in de verbrandingsgassen langs de schoorsteen te laten ontsnappen, wordt hij afgekoeld tot hij terug vloeibaar wordt en extra warmte afgeeft. Een condensatieketel levert dus veel betere prestaties. En dankzij de premies brengt de investering gegarandeerd op.

De eenvoudigste manier voor een goede condenserende werking maakt gebruik van een warmte-afgiftesysteem op lage temperatuur: vloerverwarming, ventilo-convectors of overgedimensioneerde
traditionele radiatoren. Die kunnen de woning ook op lage temperatuur verwarmen. Een goede aanvoer van lucht is daarom noodzakelijk. Dicht luchttoevoer-openingen dus zeker niet af. Hoeveel lucht er moet aangevoerd worden, hangt af van het ketelvermogen.

Het ideale verwarmingssysteem kiezen voor uw huis, laat u best over aan een erkend vakman. Zo heeft u nog jaren plezier van uw aankoop, houdt u het gezond en helpt u de natuur een handje.

Vind uw dichtstbijzijnde senec kantoor

zoeken

© SENEC, 2022

Alle rechten voorbehouden - Cookiebeleid - Privacybeleid

Website by Dexville