Over ons

Dé verwarmingsspecialist in uw buurt sinds 1962.

Uw bron van warmte

Bij SENEC werken 60 technici die gespecialiseerd zijn in verwarming (al onze kantoren) en airconditioning (kantoren Gent en Luik). Installatie, onderhoud, controle, snelle interventies bij panne? SENEC zorgt ervoor. Snel, correct en altijd met een uitstekende prijs-comfortverhouding.

SENEC werkt in Antwerpen, Brussel, Charleroi, Henegouwen, Luik, Namen, Oost-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Waals-Brabant en West-Vlaanderen. In elke vestiging geven 2 of 3 technisch gespecialiseerde projectmedewerkers ondersteuning aan de SENEC-technici. Zo verloopt alles snel, vlot en volgens afspraak. Dat vinden we belangrijk, omdat we weten dat u 100% op ons wil kunnen rekenen.

SENEC biedt een permanente dienstverlening: onze technici staan 7 dagen op 7, van maandag tot zondag, klaar om u te helpen.

1962

De opstart van SENEC

Op 30 augustus 1962 werd de Société d’Entretien et d’Exploitation de Chauffage (SENEC) opgericht, met maatschappelijke zetel in de Koningsstraat 192 te Brussel. De eerste Algemeen Directeur, de heer Bossaert, gaf Alain Vandenhouten (ex-CEO, ex-technieker, ex-streekverantwoordelijke) enkele jaren geleden het originele uittreksel uit de Belgische Monitor.

Het personeel dat er toen werkte, waren voormalige werknemers van de branderfabrikanten Socma en Dumatic. Er waren 3 diensten: de dienst SED (onderhoud en herstellingen aan particuliere woningen), de dienst Werken en de dienst Uitbating (Omnium voor grote gebouwen). Het departement SED omvatte Brussel, Antwerpen, Charleroi en Luik. In de provincies werkten de filiaalhouder en zijn vrouw vanuit hun huis.

1987

De tweede SENEC-vestiging opent de deuren

Op 2 januari 1987 openen Dominique Mathy en Alain Vandenhouten het filiaal in Wezembeek. Wat begon als een familiebedrijf, groeide sindsdien uit tot een groep familiebedrijven. Op en top Belgisch.

2020

Onze samenwerking met ENGIE bevestigd

Al sinds enkele jaren werkten we samen met ENGIE om hun klanten te helpen met hun verwarmingsnoden. Sinds 2020 namen we een nieuwe stap en maakten we ook officieel deel uit van de ENGIE-groep. De drijfveer? Klanten nóg beter helpen met hun verwarmingsnoden, gekoppeld aan hun energiebehoeftes.

2020

Partnerschap voetbalploeg Union

Nog in 2020, op 6 juli om precies te zijn, sluiten voetbalploeg Royale Union Saint-Gilloise en SENEC een officieel partnerschap.

2022

Warmtepompen en aircos boomen

De markt staat niet stil, wij dus ook niet! We hebben nieuwe koeltechniekers aangetrokken om klanten bij te staan met de stijgende vraag naar warmtepomptechnologie. Daarnaast blijven we onze bestaande klanten zo goed mogelijk helpen. De laatste 5 jaar werkten we aan meer dan 40.000 installaties: dat waren 40.000 momenten waarbij we onze klanten tevreden maakten.

Onze werkwijze
Oplossingen op uw maat
Mee met de tijd
Onze directeur aan het woord

Onze werkwijze

Nationaal en toch persoonlijk

Met onze wekwijze kiest u voor de kracht van een nationaal netwerk en de persoonlijke aanpak van een lokale installateur. Wij zijn thuis in uw regio. U spreekt af met de vestiging in uw regio. Ons team volgt uw dossier op en zorgt dat alles in orde komt. Hebben zij ondersteuning nodig? Dan kunnen zij rekenen op hun collega’s in onze andere vestigingen. Alles om u perfect van dienst te zijn.

Eigen vaklui

Komt er iemand van SENEC bij u thuis voor de installatie, het onderhoud of de reparatie van uw verwarming of airco? Dan mag u zeker zijn dat het een van onze eigen SENEC-technici is. Zij staan garant voor de SENEC-kwaliteit waar u recht op hebt. Werken we uitzonderlijk toch met onderaannemers of externe specialisten? Dan communiceren we dit klaar en duidelijk.

 

Oplossingen op uw maat

De klant centraal

Warmte en koelte zijn maatwerk. Wenst u een installatie te vernieuwen, dan zal één van onze projectmedewerkers samen met u de meest geschikte technische oplossing vinden. En dit al 60 jaar lang.

Al sinds 1962 installeren, controleren en reviseren we bij SENEC centrale verwarmingsinstallaties. Op mazout, gas en elektriciteit. Sinds 2009 bouwden we ook een enorme ervaring op in alles wat te maken heeft met airconditioning.

 

Mee met de tijd

Digitalisering met apps en domotica

Verwarmingsinstallaties, airco’s en thermostaten bevatten almaar meer software. Ze worden meer en meer geïntegreerd in apps en domotica-toepassingen. Bij SENEC vinden we dat belangrijke ontwikkelingen. We volgen de digitalisering van onze sector dan ook op de voet.

Tablets voor de techniekers

We zetten onze planning, opvolging en service ook verder op punt door de inzet van een eigen digitaal platform. Onze technici gebruiken tablets om hun opdrachten efficiënt op te volgen en u nog beter van dienst te zijn. Zo is er nooit discussie achteraf.

 

Onze directeur aan het woord

Christoph Pfyffer over SENEC

“Als managing director van SENEC mag ik met trots zeggen dat wij één van de beste verwarmingsbedrijven in België zijn. Dag in, dag uit sta ik versteld van de passie van de SENEC-collega’s voor het vak.

Het mooiste aan deze job is het samenwerken met collega’s die leven voor tevreden klanten.  Van de vakmannen op de baan die elke dag klanten bijstaan met hun vragen en problemen, tot de medewerkers op bureau die er steeds alles aan doen om snel en klantgericht te werken. Ik hoop dat we er nog eens 60 jaar bij kunnen doen!”

Waarom kiezen klanten voor ons?

Gecertificeerd voor uw veiligheid

Al onze installateurs kennen de kneepjes van het vak door een combinatie van jarenlange ervaring, gedeelde kennis in ons netwerk en regelmatige opleidingen. Zo krijgt u steeds een veilige en aangepaste oplossing.

Advies eerst, dan pas verkoop

Wij nemen graag de tijd voor iedereen. Omdat verwarming gaat over de essentie van ons huis. Warm, knus en gezellig kunnen leven. Dat gunnen we iedereen, daarom starten we altijd met luisteren en adviseren.

Goede afspraken maken goede vrienden

Welke dienst u bij ons ook neemt, wij werken altijd met duidelijke afspraken en offertes. Zo verzekeren we ons van klanten die jaar na jaar terugkomen.

De SENEC-aanpak

Om kwaliteit te garanderen, gaan we steeds op dezelfde manier te werk.

We nemen telefonisch contact op om uw vraag te bespreken

We luisteren en zoeken de geknipte vakman.

We plannen een bezoek ter plaatse met een specialist

U zorgt ervoor dat u thuis bent.

We bespreken uw noden en verwachtingen

Zo combineren we onze expertise en uw behoeftes.

We stellen een offerte op maat op

Geen kleine lettertjes, enkel duidelijke afspraken.

U neemt rustig de tijd om de offerte te overlopen

We zijn er om uw vragen te beantwoorden.

Na goedkeuring plannen we de installatie in

U zorgt dat u thuis bent op het afgesproken moment.

Uw nieuwe installatie wordt vakkundig geïnstalleerd

En u krijgt de nodige uitleg.

U krijgt uw factuur voor de uitgevoerde werken

We blijven beschikbaar voor vragen en nazorg.