Airconditioning

Altijd de gewenste temperatuur in huis? Dat kan met een airco. Ruimtes koelen doe je door een lucht/lucht-warmtepomp die zowel kan verwarmen als koelen, of een airco die enkel dient om te koelen. Wij zorgen ervoor dat het klimaat in uw woning altijd aangenaam blijft op de meest energie-efficiënte manier. Een single-split of een multi-split opstelling, met muur gemonteerde of vloer gemonteerde binnen-unit? Wij leggen het allemaal uit en zoeken samen met u uit welke oplossing het best aan uw noden voldoen en bij uw budget passen. Wil u uw elektrische accumulatieverwarming of individuele kachels vervangen op een duurzame en kost-efficiënte manier? Dan is een airconditioning of lucht/lucht-warmtepomp zeker ook een te overwegen oplossing.

Bent u op zoek naar de beste oplossing om uw ruimtes te koelen?

Een warmtepomp die zowel kan verwarmen als koelen, of een airco die enkel dient om te koelen? Wij zorgen ervoor.

Vraag nu uw offerte

De SENEC-aanpak

Om kwaliteit te waarborgen gaan we altijd op dezelfde manier te werk.

We nemen telefonisch contact op om uw vraag te bespreken

We luisteren en zoeken de geknipte vakman.

We plannen een bezoek ter plaatse met een specialist

U zorgt ervoor dat u thuis bent.

We bespreken uw noden en verwachtingen

Zo combineren we onze expertise en uw behoeftes.

We stellen een offerte op maat op

Geen kleine lettertjes, enkel duidelijke afspraken.

U neemt rustig de tijd om de offerte te overlopen, wij zijn er om uw vragen te beantwoorden

We zijn er om uw vragen te beantwoorden.

Na goedkeuring plannen we de installatie in

U zorgt dat u thuis bent op het afgesproken moment.

Uw nieuwe installatie wordt vakkundig geïnstalleerd

En u krijgt de nodige uitleg.

U krijgt uw factuur voor de uitgevoerde werken

We blijven beschikbaar voor vragen en nazorg.

Vragen over een airco?

Hoe kan een toestel verwarmen en koelen?

Een lucht/lucht-warmtepomp zal de warmte, die nodig is voor het verwarmen van uw woning, onttrekken aan de buitenlucht via een buiten unit. Dat is een unit die, de naam zegt het al, buiten uw woning wordt geplaatst. Deze buiten unit heeft een compressor die door middel van het gebruik van een koelmiddel in staat is om de warmte te onttrekken aan de omgevingslucht. Vervolgens wordt deze lucht opgewarmd. De compressor verwarmt de omgevingslucht door een gas samen te persen waarbij warmte vrijkomt. Vergelijk het met een fietspomp: bij een aantal keer ferm pompen zal de fietspomp warm worden. De ontstane warmte zal via een ventilator, die in uw woning is geplaatst, de woonruimte worden ingeblazen. Door het omdraaien van dit principe kan de lucht/lucht-warmtepomp, net zoals een koelkast, ook warmte ontnemen aan de lucht en dus koude lucht in de ruimte blazen.

Wat zijn de voornaamste voordelen?

Een lucht/lucht-warmtepompsysteem is goedkoper dan andere warmtepompsystemen en is gemakklijk te installeren en onderhouden. Ook is het geschikt voor alle typen en maten van woningen, dus ook voor kleinere woningen. Een lucht/lucht-warmtepompsysteem kan, behalve voor verwarming, ook worden gebruikt als airco in een warme periode. De reactiesnelheid van het systeem is snel, dus de ruimte die verbonden is aan de lucht/lucht-warmtepomp zal snel op de gewenste temperatuur worden gebracht.

Zijn er nadelen?

Doordat de ruimte wordt opgewarmd of gekoeld door geblazen lucht, kan dat voor ongemak zorgen voor wie gevoelig is aan droge lucht. Wanneer de lucht/lucht-warmtepomp wordt afgezet, stopt de warmte- of koudetoevoer ook onmiddellijk. Er is dus geen vertraging, zoals wel het geval bij warmteradiatoren. Ook is het systeem niet centraal aan te sturen, maar wordt het per unit aangestuurd.

Wat is de kost hiervan?

Een lucht/lucht-warmtepomp is, in vergelijking met andere systemen (lucht/water, water/water, grond/water, hybride), de goedkoopste warmtepompoplossing. De aanschafprijs van een lucht/lucht-warmtepompinstallatie hangt sterk af van de grootte van uw woning, en het aantal kamers in uw woning die verwarmd of gekoeld moeten worden. Voor een gemiddelde, vrijstaande woning bevindt de aankoop- en installatieprijs van een lucht/lucht-warmtepomp zich tussen €4.000 en €8.000. Voor kleinere ruimtes met maar 1 unit bedraagt de prijs minder. Wij denken graag met u mee voor een persoonlijke offerte.

Waar kan ik meer info krijgen over lucht/lucht-warmtepompen?

Antwerpen-Moerbeke

Kruisstraat, 48 – 9180 Moerbeke

Stel uw vraag
Fleurus

Rue le Campinaire, 154 – 6240 Farciennes

Stel uw vraag
Gent

Steenweg 229 E – 9810 Eke

Stel uw vraag
Luik

Parc Ind. des Hauts-Sarts, 1re Avenue 115-117 – 4040 Herstal

Stel uw vraag
Nijvel

Rue de l’Industrie 17A – 1400 Nivelles

Stel uw vraag

“Het mooiste aan deze job is het samenwerken met collega’s die leven voor tevreden klanten. Van de vakmannen op de baan tot de medewerkers op bureau. Ik hoop dat we er nog eens 60 jaar bij kunnen doen!”

Christoph Pfyffer – Directeur

Stel ons uw vraag

Contacteer ons voor meer informatie of voor een offerte

Contact opnemen