Verwarming woning

Het optimale verwarmingssysteem voor uw woning? Dat is er een die rekening houdt met de infrastructuur van het gebouw, uw comfortnoden, en uw budget. Van warmtepomp tot hoogrendementsketel op gas. We vergelijken de opties samen met u. Een verwarming op maat die rekening houdt met uw situatie de komende 20 jaar, daar gaan we voor.

Op zoek naar een verwarmingstoestel voor uw woning?

Laat onze experten u hierin begeleiden!

Stel ons uw vraag

De SENEC-aanpak

Om kwaliteit te garanderen, gaan we steeds op dezelfde manier te werk.

We nemen telefonisch contact op om uw vraag te bespreken

We luisteren en zoeken de geknipte vakman.

We plannen een bezoek ter plaatse met een specialist

U zorgt ervoor dat u thuis bent.

We bespreken uw noden en verwachtingen

Zo combineren we onze expertise en uw behoeftes.

We stellen een offerte op maat op

Geen kleine lettertjes, enkel duidelijke afspraken.

U neemt rustig de tijd om de offerte te overlopen

We zijn er om uw vragen te beantwoorden.

Na goedkeuring plannen we de installatie in

U zorgt dat u thuis bent op het afgesproken moment.

Uw nieuwe installatie wordt vakkundig geïnstalleerd

En u krijgt de nodige uitleg.

U krijgt uw factuur voor de uitgevoerde werken

We blijven beschikbaar voor vragen en nazorg.

Dit moet u zeker weten over de verwarming van uw woning

Wanneer moet ik mijn installatie vervangen?

De meeste mensen denken: “als hij niet meer werkt!” Maar dat is geen goed idee, ook niet voor je portemonnee. Wanneer moet je je verwarmingsketel dan wel vervangen? In de onderstaande gevallen wordt vervanging van je cv-ketel warm aanbevolen:

Je verwarmingsketel is meer dan 15 jaar oud: De kans is groot dat het geen hoogrendementsketels is, waardoor hij tot 30% meer verbruikt dan een nieuwe en dat hij wellicht niet meer voldoet aan de steeds drastischere milieuvereisten. Het is bovendien ook moeilijk en duurder om nog wisselstukken te vinden voor oudere ketels.

Je verwarmingsketel heeft vaak panne. Kreeg je de voorbije maanden/jaren te maken met één van de volgende problemen?

– Je cv-ketel werkte plots niet meer, er gingen onderdelen stuk;

– Je ketel startte niet meer op;

– Je ketel verwarmde niet tot op de gevraagde temperatuur;

– Je ketel leverde geen warm sanitair water meer of levert enkel lauw water;

– Je ketel lekt;

– Je ketel reageerde niet meer op de commando’s van de thermostaat;

– …

Als de problemen met de verwarming zich blijven voordoen en hoge kosten met zich meebrengen, is vervanging vaak de beste oplossing.

Je energiefactuur stijgt. Verbruik je elk jaar een beetje meer brandstof? Hoewel je voordien toekwam met 2000 liter stookolie of 2000 m³ aardgas, is dat nu niet meer het geval? Of blijft je verbruik hetzelfde terwijl de winters minder streng zijn en dus om minder energie vragen? Dan zou het best kunnen dat er problemen zijn met je ketel of dat hij zelfs stuk is. Vraag het na bij je SENEC-verwarmingstechnieker. Misschien is het moment om je cv-ketel te vervangen wel aangebroken.

Je energiebehoeften zijn veranderd. Ben je van plan om je woning te renoveren? Heb je de isolatie van je huis verbeterd? Is je gezin uitgebreid? Of heeft één van je kinderen net het huis verlaten? Al deze gebeurtenissen kunnen een verstoord evenwicht veroorzaken tussen het vermogen van je cv-ketel en je verbruik. Zo kan je verwarmingsketel te krachtig geworden zijn of integendeel: niet krachtig genoeg meer zijn. En dan dringt een nieuwe configuratie zich op.

Wat zijn de bestaande technologieën om een huis centraal te verwarmen?

Om een huis te verwarmen, zijn de warmtepompen momenteel zonder twijfel de meest energie-efficiënte systemen. Zij gebruiken naast een beetje elektriciteit ook een groot deel warmte die ze gratis uit de natuur (lucht, grond of water) halen. Maar hun gebruik is meestal enkel mogelijk in goed geïsoleerde woningen met een aangepast warmteafgifte systeem (bv. vloerverwarming). Ze zijn ook de duurste oplossing bij aankoop.

De meest voorkomende oplossing in België zijn de aardgasketels. De recente hoogrendementketels halen ook een hoge energie-efficiëntie waardoor het vervangen van een oude ketel gemakkelijk een energie besparing oplevert van 30%. Alhoewel eerst een huis goed isoleren altijd aangeraden is, kan een nieuwe gasketel zonder probleem in een minder goed geïsoleerd huis geplaatst worden, zolang er een gasleiding is voorzien in de straat. Is dat niet zo, dan moet er een propaantank worden voorzien.

Mazoutketels komen op de tweede plaats op het podium van de meest gebruikte oplossing. Dankzij de verbeterde efficiëntie van nieuwe toestellen blijven deze ketels een goede oplossing bij renovatie in regio’s waar geen gasnetwerk aanwezig is. Bij nieuwbouw is deze oplossing echter niet meer toegelaten. Er wordt ook verwacht dat deze technologie in de toekomst gaat verdwijnen.

Hoeveel kost een nieuwe installatie?

De prijs van een nieuwe verwarmingsinstallatie hangt af van je energiebehoeften en de eigenschappen van je woning. Gemiddeld moet je voor een gascondensatieketel voor een woning van 100 m² tot 200 m² rekenen op een kostprijs van minstens €6.000 (installatie inbegrepen). Voor een stookoliecondensatieketel liggen de prijzen vanaf €9.000 en €10.000 (installatie inbegrepen). Voor een warmtepomp hangt de prijs sterk af van het type, maar daar tegenover staat ook een veel hogere efficiëntie en dus een veel lager verbruik. Om een correcte schatting van de kosten te krijgen die bij uw situatie passen, is het best om een afspraak te maken met een SENEC-expert.

Wij helpen u graag verder in één van onze SENEC-vestigingen

Antwerpen-Moerbeke

Kruisstraat, 48 – 9180 Moerbeke

Stel uw vraag
Fleurus

Rue le Campinaire, 154 – 6240 Farciennes

Stel uw vraag
Gent

Steenweg 229 E – 9810 Eke

Stel uw vraag
Luik

Parc Ind. des Hauts-Sarts, 1re Avenue 115-117 – 4040 Herstal

Stel uw vraag
Nijvel

Rue de l’Industrie 17A – 1400 Nivelles

Stel uw vraag
Vorst

Ruisbroekse Steenweg, 85 – 1190 Vorst

Stel uw vraag
Wezembeek-Oppem

De Keyzerstraat, 5A – 1970 Wezembeek-Oppem

Stel uw vraag

“Het mooiste aan deze job is het samenwerken met collega’s die leven voor tevreden klanten. Van de vakmannen op de baan tot de medewerkers op bureau. Ik hoop dat we er nog eens 60 jaar bij kunnen doen!”

Christoph Pfyffer – Directeur

Stel ons uw vraag

Contacteer ons voor meer informatie of voor een offerte

Contact opnemen