Waterontharding

Kalkaanslag in uw huishoudapparaten? Of op uw sanitair? Hoog tijd om een waterontharder te overwegen. Zo’n waterontharder haalt calcium- en magnesiumionen uit het water. De meeste waterontharders werken volgens het principe van ionenuitwisseling, maar ze kunnen ook werken via omgekeerde osmose of elektromagnetisme. Naast deze verschillende wateronthardingstechnieken, is er ook een verschil in werking tussen de mechanische en elektronische waterontharders. Een te ‘hard water’ kan op termijn de waterleidingen van uw woning verstoppen en de levensduur van bepaalde toestellen zoals de verwarminsketel of de sanitaire boiler sterk inkorten. Hebt u ‘hard water’ thuis? Neem dan zeker contact op. Wij komen graag langs om uw water te testen en om u tips en advies te geven. SENEC heeft jaren ervaring met de plaatsing en het onderhoud van waterontharders.

Op zoek naar de beste oplossing om uw water te ontharden?

Er zijn verschillende mogelijkheden om kalk aan te pakken. Onze specialisten bekijken samen met u wat de beste oplossing is in uw regio.

Vraag nu een offerte

De SENEC-aanpak

Om kwaliteit te garanderen, gaan we steeds op dezelfde manier te werk.

We nemen telefonisch contact op om uw vraag te bespreken

We luisteren en zoeken de geknipte vakman.

We plannen een bezoek ter plaatse met een specialist

U zorgt ervoor dat u thuis bent.

We bespreken uw noden en verwachtingen

Zo combineren we onze expertise en uw behoeftes.

We stellen een offerte op maat op

Geen kleine lettertjes, enkel duidelijke afspraken.

U neemt rustig de tijd om de offerte te overlopen

We zijn er om uw vragen te beantwoorden.

Na goedkeuring plannen we de installatie in

U zorgt dat u thuis bent op het afgesproken moment.

Uw nieuwe installatie wordt vakkundig geïnstalleerd

En u krijgt de nodige uitleg.

U krijgt uw factuur voor de uitgevoerde werken

We blijven beschikbaar voor vragen en nazorg.

Waarom een nieuw systeem kiezen om mijn water te ontharden?

Weg met kalk

Kalk in leidingen ontstaat door ‘hard water’. Dat heeft een nefaste invloed op de levensduur van huishoudelijke apparaten. Het zorgt ook voor een minder efficiënt verwarmingsproces waardoor de energiekost hoger wordt. Natuurlijk kan u regelmatig uw apparaten zelf ontkalken, maar het kan ook makkelijker: met een waterontharder. Wanneer is zo’n waterontharder precies aangeraden? De hardheid van het water wordt in België meestal uitgedrukt in Franse graden (°F). Hoe hoger de waarde, hoe harder het water. Zeer zacht water is 7 °F of minder, zacht water zit tussen 7 en 15 °F, en gemiddeld water tussen 15 en 30 °F. Vanaf 30 °F spreekt men van hard water, vanaf meer dan 45 °F van zeer hard water. Vanaf 25 °F is het aangeraden om een waterverzachter te plaatsen. Bij lagere waarden is dat niet echt nodig, maar ook dan kunt u heel wat kalkaanslag vermijden. Stroomt er bij u thuis ‘hard water’ uit de kraan? U vindt het terug op de jaarlijkse factuur van uw verdeler van leidingwater (totale hardheid TH).

Welke waterontharder kiezen?

Een waterverzachter op basis van ionenuitwisseling is meestal de beste keuze. Het onderhoud ervan is goedkoop en ze de waterontharders zijn efficiënt. Bovendien zijn ze in staat om grote hoeveelheden hard water om te zetten in zacht water.

Het onderhoud van uw waterontharder

Het belang van een goed en regelmatig onderhoud mag niet onderschat worden. Kapotte onderdelen moeten tijdig vervangen worden om verdere schade aan het toestel te voorkomen. Met een goede werking van de ontkalker wordt vermeden dat de levensduur van huishoudapparaten, die van de waterverzachter afhangen, ingekort wordt. Sommige zaken kunt u zelf doen, bijvoorbeeld het bijvullen van het zout. Voor het technische aspect doet u beter een beroep op een vakman. Zo kan u rekenen op een optimale werking van het apparaat.

Hoe hard is uw water?

Over het algemeen is de waterhardheid in Vlaanderen vrij hoog. Bijna 80% van het water in Vlaanderen heeft een middelharde hardheid of hoger. Hoe meer we naar het Oosten van Vlaanderen gaan, richting Limburg, hoe minder hard het water wordt. Vooral Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant hebben te maken met hard water. Voor een concrete inschatting van de hardheid van het water in uw gemeente kunt u terecht op de website van Aquaflanders. Wilt u het advies van een vakman? Neem dan zeker contact met ons op.

In welke SENEC-vestiging kan ik terecht voor waterontharding?

Antwerpen-Moerbeke

Kruisstraat, 48 – 9180 Moerbeke

Stel ons uw vraag
Fleurus

Rue le Campinaire, 154 – 6240 Farciennes

Stel ons uw vraag
Gent

Steenweg 229 E – 9810 Eke

Stel ons uw vraag
Luik

Parc Ind. des Hauts-Sarts, 1re Avenue 115-117 – 4040 Herstal

Stel ons uw vraag
Nijvel

Rue de l’Industrie 17A – 1400 Nivelles

Stel ons uw vraag
Vorst

Ruisbroekse Steenweg, 85 – 1190 Vorst

Stel ons uw vraag
Wezembeek-Oppem

De Keyzerstraat, 5A – 1970 Wezembeek-Oppem

Stel ons uw vraag

“Het mooiste aan deze job is het samenwerken met collega’s die leven voor tevreden klanten. Van de vakmannen op de baan tot de medewerkers op bureau. Ik hoop dat we er nog eens 60 jaar bij kunnen doen!”

Christoph Pfyffer – Directeur

Stel ons uw vraag

Contacteer ons voor meer informatie of voor een offerte

Contact opnemen